DANIA DLA BRZUCHA I DUCHA
DANIA DLA BRZUCHA I DUCHA
36 przepisów na wege ucztę z bliskimi
36 przepisów na wege ucztę z bliskimi

E-book, który powstał z miłości do dobrego jedzenia, wielkiej przyjaźni i niegasnącej nadziei!

Napisany przez Anię Dymarczyk-Chlebicką przy użyciu eye trackera.

Uwaga! Ebook nie dochodzi na skrzynki w domenie: poczta.fm

Do zakupu rekomendujemy inny adres mailowy. 

  • Pragniesz, by Twoje śniadania, obiady i kolacje karmiły równie dobrze ciało i duszę?
  • Chcesz poeksperymentować z nowymi smakami, ale korzystając ze sprawdzonych przepisów?
  • Szukasz pomysłów na posiłki, którymi możesz zaskoczyć swoich bliskich?
  • Lubisz gotować głównie ze składników dostępnych w każdym sklepie?
  • Chcesz przygotowywać potrawy z produktów sezonowych?
  • Wolisz spędzać czas z przyjaciółmi przy stole niż przy kuchence, więc zależy Ci na szybkim gotowaniu?
  • Pragniesz, by Twoje śniadania, obiady i kolacje karmiły równie dobrze ciało i duszę?
  • Chcesz poeksperymentować 
    z nowymi smakami, ale korzystając ze sprawdzonych przepisów?
  • Szukasz pomysłów na posiłki, którymi możesz zaskoczyć swoich bliskich?
  • Lubisz gotować głównie ze składników dostępnych w każdym sklepie?
  • Chcesz przygotowywać potrawy
    z produktów sezonowych?
  • Wolisz spędzać czas z przyjaciółmi przy stole niż przy kuchence, więc zależy Ci na szybkim gotowaniu?
Jeśli chociaż na jedno pytanie odpowiedź brzmi TAK, to DANIA DLA BRZUCHA I DUCHA są dla Ciebie!

Uwaga! Ebook nie dochodzi na skrzynki w domenie: poczta.fm

Do zakupu rekomendujemy inny adres mailowy. 

Cały dochód ze sprzedaży zostanie przeznaczony
na leczenie i rehabilitację Ani Dymarczyk-Chlebickiej.
Cały dochód ze sprzedaży zostanie przeznaczony
na leczenie i rehabilitację Ani Dymarczyk-Chlebickiej.
KIM JEST ANIA?
KIM JEST ANIA?

Ktoś powiedział kiedyś o Ani, że „ona nawet jak idzie, to tańczy”. I coś w tym było. 

Razem z Basią Tworek w 2010 stworzyły projekt Jalla! Odzyskaj ciało w ramach którego przez lata prowadziła zajęcia terapeutyczne wg autorskiej metody będącej połączeniem choreoterapii i ćwiczeń lowenowskich. 

Setkom osób pozwoliły one pozbyć się napięć i bólu, naprawić trudne relacje,
na nowo nauczyć śmiać się i płakać, oddychać pełną piersią i na różnych poziomach odzyskać swoje ciała. Jeszcze wiosną 2020 Ania planowała prowadzenie nowych zajęć. 

A potem znienacka spadła na nią choroba, która w kilka miesięcy przykuła ją do łóżka. Według lekarzy Ania cierpi na nieuleczalne stwardnienie zanikowe boczne, które kawałek po kawałku zabrało jej władzę w ciele.

Mimo wszystko, wierzymy, że to nie jest wyrok.

Dopóki jest nadzieja, będziemy walczyć o zdrowie Ani 
i powrót do normalnego życia, by mogła w pełni nacieszyć się byciem mamą i żoną, siostrą, córką
i przyjaciółką…

Nieodłącznym elementem spotkań z Anią – na warsztatach w beskidzkiej wsi Więciórka czy chorwackiej Bezludnej Wyspie, czy prywatnych spotkaniach

z przyjaciółmi – było przepyszne, odżywcze, sezonowe jedzenie

Jej kuchnia to wyraz miłości, przyjaźni, dzielenia się
i dbania o bliskich.

 A przede wszystkim celebrowania Tu i Teraz. 

Dziś Ania nie może stanąć przy kuchni, ale znalazła swój sposób na dzielenie się jedzeniem. Przy użyciu eye trackera, specjalnego urządzenia, które śledzi ruchy oka, spisuje swoje ukochane przepisy, tak, żebyśmy teraz my przejęli pałeczkę, postawili gary na ogniu i mogli cieszyć się pysznymi, sezonowymi smakami, w towarzystwie bliskich osób. 

Ten e-book jest sposobem na podtrzymanie ognia, dzielenie się i wspólne ucztowanie. Ania jest autorką wszystkich przepisów, które w nim znajdziecie.
A tak jeszcze chwilę temu wyglądało gotowanie i ucztowanie z Anią:

W e-booku DANIA DLA BRZUCHA I DUCHA znajdziesz przepisy na:

9 ciepłych śniadań • 20 pysznych obiadów • 7 wspólnych kolacji

9 ciepłych śniadań • 20 pysznych obiadów • 7 wspólnych kolacji

36 przepisów za 39 zł

36 przepisów za 39 zł


Ugotujesz między innymi:
  • kaszę gryczaną z porem, fetą i suszonymi pomidorami,
  • kaszę jaglaną z batatami i nerkowcami,
  • spaghetti z pokrzywowym pesto from Więciórka,
  • wege musakę,
  • gulasz marokański,
  • czerwoną kapustę z cynamonem,
  • bakłażany z Bezludnej Wyspy,
  • sałatkę z fasolki szparagowej z sezamem.
  • kaszę gryczaną z porem, fetą i suszonymi pomidorami,
  • kaszę jaglaną z batatami i nerkowcami,
  • spaghetti z pokrzywowym pesto from Więciórka,
  • wege musakę,
  • gulasz marokański,
  • czerwoną kapustę z cynamonem,
  • bakłażany z Bezludnej Wyspy,
  • sałatkę z fasolki szparagowej z sezamem.
_DSC0447
Co mówi o nich sama autorka?
Te przepisy to ogrom wspomnień z warsztatów, wyjazdów, okresu ciąży i karmienia, gdy byłam wiecznie głodna. Spisałam je z tęsknoty za gotowaniem. Motywacją była dla mnie chęć przekazania klimatu mojej kuchni synkowi oraz radość wspierania mojej przyjaciółki Basi w nauce gotowania. Jedzenie łączy ludzi. 
To moja ulubiona funkcja posiłków! Ma być smacznie, zdrowo i prosto. A przede wszystkim razem! 
Dlatego posyłam je w świat z nadzieją, że będą łączyły kolejnych głodomorów.


Ania Dymarczyk-Chlebicka
Tak e-book prezentuje się w środku:
Tak e-book prezentuje się w środku:
Wygląda smakowicie?

Uwaga! Ebook nie dochodzi na skrzynki w domenie: poczta.fm

Do zakupu rekomendujemy inny adres mailowy. 

Co o e-booku mówią Ci, którzy mieli szansę skosztować tych dań?
5/5

Ania jest jedną z najlepiej gotujących osób, jakie znam.
A wyjazd z nią na Bezludną Wyspę wspominam jako najpiękniejsze wakacje w moim życiu. Do tej pory tęsknię za tamtym klimatem, kąpielami w morzu, słońcem, warsztatami i… jedzeniem. Nigdy wcześniej nie jadłam tak dobrze i smacznie. Cieszę się, że teraz będę mogła wyczarować sobie wyspiarskie jedzenie dzięki przepisom z e-booka!

Karolina Bartoszek-Dourado

Ania jest jedną z najlepiej gotujących osób, jakie znam. A wyjazd z nią na Bezludną Wyspę wspominam jako najpiękniejsze wakacje w moim życiu. Do tej pory tęsknię za tamtym klimatem, kąpielami w morzu, słońcem, warsztatami i… jedzeniem. 

Nigdy wcześniej nie jadłam tak dobrze i smacznie. Cieszę się, że teraz będę mogła wyczarować sobie wyspiarskie jedzenie dzięki przepisom z e-booka!

Karolina Bartoszek-Dourado

5/5

Dla mnie kuchnia Ani to wspomnienie lata, słońca, wspólny czas przy stole i dużo śmiechu. Lato idealne. To jedzenie rozpieszcza nas całych nie tylko kubki smakowe, jest dla nas dobre. Uwielbiam jednogarnkowe potrawy, soczyste i aromatyczne – idealne do bycia razem i takie są potrawy przepisy Ani. Nigdy bym nie podejrzewała że będę wzdychać do kaszy z kapustą!!!

Ania Wojciechowska

Dla mnie kuchnia Ani to wspomnienie lata, słońca, wspólny czas przy stole i dużo śmiechu. Lato idealne.

To jedzenie rozpieszcza nas całych nie tylko kubki smakowe, jest dla nas dobre. Uwielbiam jednogarnkowe potrawy, soczyste i aromatyczne – idealne do bycia razem i takie są potrawy przepisy Ani.

Nigdy bym nie podejrzewała że będę wzdychać do kaszy z kapustą!!!

Ania Wojciechowska

5/5

Z Anią tak już jest – nie ma spotkania bez gotowania, zapachów, brzęku talerzy, rozmów przy stole. Ania jest dla mnie od zawsze taką mobilną Westalką – strażniczką ognia. W starożytności Westalki siedziały w jednym miejscu i strzegły ogniska. Ania, ciągle roztańczona, ciągle w ruchu,  zawsze, gdzie tylko się pojawiła, przynosiła ogień z sobą. A wraz z tym ogniem swoje pyszne jedzenie. Gotowanie  w wydaniu Ani to wyraz miłości, przyjaźni, dzielenia się i dbania o bliskich. A przede wszystkim celebrowania Tu i Teraz. To naprawdę kuchnia dla Brzucha i dla Ducha.

Przepisy na jej legendarne proste i szybkie w przygotowaniu, a jednocześnie przepyszne, pomysłowe i odżywcze dania (spróbujcie tylko spaghetti z pokrzywowym pesto from Więciórka, albo makaronu z bakłażanem i fetą z Bezludnej Wyspy) to najpiękniejszy prezent na początek macierzyństwa, jaki mogłam od Ani dostać. Z radością posyłam go dalej – w formie tego ebooka. 

Smacznego, Kochani! Lub raczej – jak ma w zwyczaju mówić Ania: OMMMM MNIAM MNIAM!

Basia Tworek

Z Anią tak już jest – nie ma spotkania bez gotowania, zapachów, brzęku talerzy, rozmów przy stole. Ania jest dla mnie od zawsze taką mobilną Westalką – strażniczką ognia.

W starożytności Westalki siedziały w jednym miejscui strzegły ogniska. Ania, ciągle roztańczona, ciągle w ruchu,  zawsze, gdzie tylko się pojawiła, przynosiła ogień z sobą. A wraz
z tym ogniem swoje pyszne jedzenie.
Gotowanie  w wydaniu Ani to wyraz miłości, przyjaźni, dzielenia się i dbania o bliskich. A przede wszystkim celebrowania Tu i Teraz. To naprawdę kuchnia dla Brzucha i dla Ducha.

Przepisy na jej legendarne proste i szybkie w przygotowaniu,
a jednocześnie przepyszne, pomysłowe i odżywcze dania
(
spróbujcie tylko spaghetti z pokrzywowym pesto from Więciórka, albo makaronu z bakłażanem i fetą z Bezludnej Wyspy) to najpiękniejszy prezent na początek macierzyństwa, jaki mogłam od Ani dostać.
Z radością posyłam go dalej – w formie tego ebooka. 

Smacznego, Kochani! Lub raczej – jak ma w zwyczaju mówić Ania: OMMMM MNIAM MNIAM!

Basia Tworek

5/5

Z Anią miałam okazję spędzić jedne z najbardziej pamiętnych dwóch tygodni w moim życiu. Byłyśmy w na idyllicznej bezludnej wyspie w Chorwacji, gdzie nie tylko ćwiczyłam ukochaną jogę z Basią, ale też miałam okazję poznać uwalniające techniki lowenowskiej terapii.

Ania, uśmiechnięta i serdeczna, ucząca nas drgań i swobodnego tańca na skałach to wspomnienie, które pozostanie ze mną na zawsze. 
Jedno z tych, które chcielibyśmy by wróciło.

Ania dbała również, by po zajęciach czas zasiadania do stołu był bardzo szczególny. Siedząc przy długim białym stole, słuchając uderzających
o wyspę fal i wesoło gadając, czekaliśmy na cudowne, zdrowe, przepyszne, sycące ciało i duszę jedzonko. Cieszę się, że dzięki e-bookowi będe miała możliwość przywołać te smaki do swojego domu, i zarazem pomóc choć trochę drogiej Ani. Niech te dobrodziejstwa dalej przywołują radość, niezawodnie  rozsiewaną przez ich autorkę.

Alina Kaczmarek

Z Anią miałam okazję spędzić jedne z najbardziej pamiętnych dwóch tygodni w moim życiu. Byłyśmy w na idyllicznej bezludnej wyspie w Chorwacji, gdzie nie tylko ćwiczyłam ukochaną jogę z Basią, ale też miałam okazję poznać uwalniające techniki lowenowskiej terapii.

Ania, uśmiechnięta i serdeczna, ucząca nas drgań i swobodnego tańca na skałach to wspomnienie, które pozostanie ze mną na zawsze. 
Jedno z tych, które chcielibyśmy by wróciło.

Ania dbała również, by po zajęciach czas zasiadania do stołu był bardzo szczególny. Siedząc przy długim białym stole, słuchając uderzających
o wyspę fal i wesoło gadając, czekaliśmy na cudowne, zdrowe, przepyszne, sycące ciało i duszę jedzonko. Cieszę się, że dzięki e-bookowi będe miała możliwość przywołać te smaki do swojego domu, i zarazem pomóc choć trochę drogiej Ani. Niech te dobrodziejstwa dalej przywołują radość, niezawodnie  rozsiewaną przez ich autorkę.

Alina Kaczmarek

5/5

Nie znam drugiej takiej kobiety, jak Ania, która tak bezwstydnie przyznawała się do tego, że uwielbia jeść. Nie objadać a delektować i smakować. Wybierała bycie głodnym niż zapychać się czymkolwiek. Uwielbia też karmić.

Każda celebracja, spotkanie, świętowanie z Anią obywało się przy jedzeniu. Hummus z oliwią i świeży chleb. Czerwona kapusta z rodzynkami i cynamonem. A do picia mała, czarna kawka z kardamonem i napar ze świeżego rozmarynu.

Chodzenie z Anią na targ w lecie można by porównać do tego jak przyjaciółki chodzą na zakupy ubraniowe do galerii handlowych.

Każde stoisko i piętrzące się na nim warzywa, wzbudzało autentyczną euforię u Ani. Cudownie było na to patrzeć. No i się tym zarażać. 

Przez kilka lat towarzyszyłam jej w wyjazdach, które organizowała dla grup. Zawsze wybierała miejsce, ze swobodnym dostępem do kuchni, w którym można było gotować dla całej grupy. Bo dla Ani gotowanie to dzielenie się miłością.

Kasia Dorota

Nie znam drugiej takiej kobiety, jak Ania, która tak bezwstydnie przyznawała się do tego, że uwielbia jeść. Nie objadać a delektować i smakować. Wybierała bycie głodnym niż zapychać się czymkolwiek. Uwielbia też karmić.

Każda celebracja, spotkanie, świętowanie z Anią obywało się przy jedzeniu. Hummus z oliwią i świeży chleb. Czerwona kapusta z rodzynkami
i cynamonem. A do picia mała, czarna kawka z kardamonem i napar ze świeżego rozmarynu.

Chodzenie z Anią na targ w lecie można by porównać do tego jak przyjaciółki chodzą na zakupy ubraniowe do galerii handlowych.

Każde stoisko i piętrzące się na nim warzywa, wzbudzało autentyczną euforię u Ani. Cudownie było na to patrzeć. No i się tym zarażać. 

Przez kilka lat towarzyszyłam jej w wyjazdach, które organizowała dla grup. Zawsze wybierała miejsce, ze swobodnym dostępem do kuchni, w którym można było gotować dla całej grupy. Bo dla Ani gotowanie to dzielenie się miłością.

Kasia Dorota

5/5

Z Anią miałam przyjemność jeść i gotować podczas pobytu na Bezludnej Wyspie, czyli tygodniowego wyjazdu offline na jedną z chorwackich wysp. Do tej pory towarzyszą mi zapisane w notesie przepisy od Ani na najprostsze
i najpyszniejsze jedzenie lata. Zupa ryżowa, makaron
z bakłażanem, curry z kalafiorem i ziemniakami, pasta z fasoli – to tylko kilka dań, które gotuję do dzisiaj.

Ugotowane z Anią jedzenie to takie, po którym czujesz się najlepiej na świecie i którym chcesz dzielić się z innymi.
I możesz to zrobić bo jest proste w przygotowaniu, można ugotować wielki gar i wszyscy się najedzą. Uwielbiam Anię za to kim jest i co robi dla innych. Jestem pewna, że ten ebook to kolejny projekt Ani, który zainspiruje wiele osób (w tym mnie) do wprowadzenia w swojej kuchni zmian na lepsze 🙂

Martyna Wietecha

Z Anią miałam przyjemność jeść i gotować podczas pobytu na Bezludnej Wyspie, czyli tygodniowego wyjazdu offline na jedną z chorwackich wysp. Do tej pory towarzyszą mi zapisane w notesie przepisy od Ani na najprostsze i najpyszniejsze jedzenie lata. Zupa ryżowa, makaron z bakłażanem, curry z kalafiorem i ziemniakami, pasta z fasoli – to tylko kilka dań, które gotuję do dzisiaj.

Ugotowane z Anią jedzenie to takie, po którym czujesz się najlepiej na świecie i którym chcesz dzielić się z innymi. 

I możesz to zrobić bo jest proste w przygotowaniu, można ugotować wielki gar i wszyscy się najedzą. Uwielbiam Anię za to kim jest i co robi dla innych. Jestem pewna, że ten ebook to kolejny projekt Ani, który zainspiruje wiele osób (w tym mnie) do wprowadzenia w swojej kuchni zmian na lepsze 🙂

Martyna Wietecha

5/5

 No i pieknie! Wspaniale, że pojawia się ten ebook! 

Ja cały czas używam tych przepisów Ani, które zdołałem zapamiętać po warsztatach na Bezludnej Wyspie i ogromnie się cieszę, że spisała też nowe, których jeszcze nie znam.

Dzięki Ani marchew (której nie cierpię w formie gotowanej) dała się odkryć na nowo!

Okazała się pysznym wypełniaczem chilli sin carne. A makaron w stylu bolognese z prażonym słonecznikiem to absolutny klasyk w momentach pod tytułem ‘nic nie ma w lodowce’. Nie jestem wege, ale po roślinną kuchnię Ani sięgam zawsze z radością!

Michał Beneda

 No i pieknie! Wspaniale, że pojawia się ten ebook! 

Ja cały czas używam tych przepisów Ani, które zdołałem zapamiętać po warsztatach na Bezludnej Wyspie i ogromnie się cieszę, że spisała też nowe, których jeszcze nie znam.

Dzięki Ani marchew (której nie cierpię w formie gotowanej) dała się odkryć na nowo!

Okazała się pysznym wypełniaczem chilli sin carne. A makaron w stylu bolognese z prażonym słonecznikiem to absolutny klasyk w momentach pod tytułem ‘nic nie ma w lodowce’. Nie jestem wege, ale po roślinną kuchnię Ani sięgam zawsze z radością!

Michał Beneda

DANIA DLA BRZUCHA I DUCHA
DANIA DLA BRZUCHA I DUCHA
36 przepisów na wege ucztę z bliskimi
36 przepisów na wege ucztę z bliskimi
FAQ

W jakim formacie jest e-book?

E-book jest przygotowany w formacie PDF. Dostęp do niego otrzymasz zaraz po zakupie.

 

Czy przepisy są wegańskie?

W e-booku nie znajdziesz dań mięsnych, ale czasem pojawia się nabiał. Spokojnie możesz go zastąpić wegańskim odpowiednikiem, nadal będzie pysznie!

 

Czy można jeszcze jakoś wesprzeć Anię?

Nawet mały gest się liczy! Prześlij informację o e-booku w świat, kup egzemplarz dla siebie i/lub kogoś bliskiego, kto uczy się gotować. Za każdą dobrą myśl, modlitwę i trzymanie kciuków za Anię także dziękujemy!



W jakim formacie jest e-book?

E-book jest przygotowany w formacie PDF. Dostęp do niego otrzymasz zaraz po zakupie.

 

Czy przepisy są wegańskie?W e-booku nie znajdziesz dań mięsnych, ale czasem pojawia się nabiał. Spokojnie możesz go zastąpić wegańskim odpowiednikiem, nadal będzie pysznie!

 

Czy można jeszcze jakoś wesprzeć Anię?

Nawet mały gest się liczy! Prześlij informację o e-booku w świat, kup egzemplarz dla siebie i/lub kogoś bliskiego, kto uczy się gotować. Za każdą dobrą myśl, modlitwę i trzymanie kciuków za Anię także dziękujemy!